Het partnerprogramma van bol.com

Het partnerprogramma van bol.com is een van de beste tools om passief inkomen mee op te bouwen. In dit artikel laat ik je zien waarom.

Iedereen kent bol.com en iedereen bestelt er weleens wat. Sommige mensen bestellen er zelfs bijna alle spullen die ze nodig hebben. Bol.com is dan ook uitgegroeid van een boeken- en cd-webshop naar een compleet online warenhuis. En dat maakt het extra aantrekkelijk om partner te worden.

Als affiliatepartner van bol.com profiteer je van de naam en het grote aantal bestellingen dat bij deze shop wordt gedaan. Daarom heb ik me met verschillende sites bij dit partnerprogramma aangemeld.

Om een commissie op te strijken over alle aankopen die via jouw website op bol.com worden gedaan, hoef je je alleen maar aan te melden en de link naar bol.com toe te voegen. In plaats van een link kun je ook een widget met daarin een aantal gerelateerde artikelen of een van de banners gebruiken.

Zelf gebruik ik meestal de blauwe bestelknop in een artikel, waarmee ik bezoekers een product via bol.com laat bestellen. Die bezoekers hoeven daar overigens niets extra’s voor te betalen. Jouw commissie gaat gewoon af van de marge van bol.com of de webshop die via bol.com verkoopt.

De cookieduur van bol.com is 5 dagen. Dat betekent dat je ook nog commissie kunt krijgen voor een product dat na een klik via jouw website pas 5 dagen later op bol.com wordt verkocht. Mooi is ook dat de producten die je verkoopt niet per se gerelateerd hoeven te zijn aan de inhoud van je website. Het maakt eigenlijk niet uit wat mensen op bol.com kopen, zolang ze dat maar na een klik op jouw website doen.

Met het partnerprogramma van bol.com kun je eigenlijk al heel snel beginnen. Als je bijvoorbeeld een blog over Italiaanse recepten hebt, kun je onder ieder artikel verwijzen naar een paar interessante kookboeken met Italiaanse recepten. Iemand die geïnteresseerd is in Italiaanse recepten (en daarom op jouw website is) zal geneigd zijn op die kookboeken te klikken.

Als degene vervolgens een aankoop doet van een kookboek of totaal iets anders, dan ontvang jij daar een paar procent commissie over. In het dashboard van het partnerprogramma kun je precies zien welke producten via jouw website zijn aangeschaft. Bol.com is een betrouwbare partner voor affiliatemarketing en betaalt je maandelijks netjes uit.

Nog interessanter wordt het als je bijvoorbeeld blogt over dure luxeproducten zoals de nieuwste elektronische gadgets (zelf heb ik dit gedaan met mijn website over airconditioning). Als je aan deze artikelen een bol.com-link toe kan voegen, dan heb je een aardige kans dat je dat af en toe een leuke sale oplevert. Heb je aardig wat bezoekers? Dan heb je met bol.com zo een interessante passieve inkomstenstroom te pakken. Het mooie is dat ook oude artikelen zo inkomsten op blijven leveren.

De voordelen van het partnerprogramma van bol.com op een rij:

  • Je kunt ook bij weinig bezoekers al wat aan je site verdienen
  • Bol.com is een betrouwbare partner en betaalt netjes
  • Het maakt niet uit wat je bezoekers bij bol.com bestellen
  • Maandelijks krijg je jouw commissie keurig uitbetaald

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *