Succesverhaal over passief inkomen: mijn airco-website

In mijn portfolio zit een website over airconditioning die ik inmiddels al weer vele jaren heb. Vooral in de warme maanden levert deze website me een leuk passief inkomen uit advertenties en affiliatemarketing op. Deze site is een mooi voorbeeld van hoe je passief inkomen kunt halen uit informatie.

Jaren geleden, in ons vorige huis, had ik mijn werkkamer op zolder. Iedereen die weleens op een zolder heeft gewerkt, weet dat het daar benauwd kan worden. Niet alleen in de zomer, maar eigenlijk al zodra de temperatuur boven de 20 graden Celsius komt. Als de zon op het dak staat, dan voel je dat wel.

Logischerwijs begon ik na te denken over airconditioning voor mijn werkkamer. Het eerste wat je doet als je daarover meer wilt weten is dat je gaat googelen. Tot mijn verbazing vond ik echter nauwelijks objectieve informatie over vaste airco’s en mobiele airco’s. Die informatie die online stond was eigenlijk direct afkomstig van commerciële partijen en dus gekleurd.

Ik begon me er meer in te verdiepen en door informatie uit verschillende bronnen te combineren wist ik uiteindelijk wat ik voor mijn werkruimte nodig had. Welk soort airco, met welk vermogen en welke functies, met een verwarmingsstand voor de winter enzovoorts.

Alle informatie die ik had verzameld, had ik gedownload of genoteerd in een document. Toen ik mijn aircosysteem eenmaal had besteld en het was gemonteerd (ik kan het iedereen aanraden!), bedacht ik me dat ik veel andere mensen ermee zou kunnen helpen. Iedereen die zich afvraagt wanneer je nu voor een mobiele of split-unit airco moet kiezen. En waar je rekening mee moet houden als je een airco voor je slaapkamer of voor je werkkamer bestelt.

Ik besloot de info die ik had verzameld in mijn eigen woorden op te schrijven en die op een website te publiceren. Ik wist al dat ik iets interessants in handen had, omdat ik zelf zolang had moeten zoeken naar de juiste informatie.

In inderdaad, binnen de kortste keren kwamen de bezoekers naar mijn website. Ik voegde er de advertenties van Google AdSense en de links van bol.com aan toe. Ook ging ik in zee met een partij aan wie ik offertes voor vaste airco’s door kon spelen, in ruil voor een aanbrengcommissie.

Je zult begrijpen dat mijn aircowebsite in de wintermaanden niet veel wordt bezocht. Daarentegen schieten de bezoekerscijfers bij de eerste warme dagen in april of mei omhoog. Het mooie is dat ik er weinig meer aan hoef te doen. Af en toe verbeter ik wat teksten en vul ik ze aan. Ondertussen levert de site mij een mooie stroom aan passieve inkomsten op.

Dit is een mooi voorbeeld van hoe je informatie kunt ordenen, op internet kunt publiceren en daarmee passieve inkomsten kunt opbouwen. Krijg je zelf ook al ideeën?

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *