Over Passief Inkomen Gids

Als freelance copywriter heb ik de afgelopen jaren zowel een actief inkomen als een passief inkomen verdiend. In deze gids deel ik mijn inzichten met jou, zodat ook jij je voordeel ermee kunt doen. Geen bullshit, geen dure programma’s die ik je wil verkopen, ik deel je gewoon mijn kennis over het opbouwen van passief inkomen (in combinatie met actief inkomen) in deze Passief Inkomen Gids. En ik probeer je ook te waarschuwen voor de vele dubieuze praktijken die voortkomen uit de zoektocht van mensen naar passief inkomen.

Voor het geval dat je nog niet helemaal met de terminologie bekend bent, kun je in de Begrippenlijst uitleg over de belangrijkste begrippen krijgen. Bij de FAQ vind je antwoorden op de meestgestelde vragen over passief inkomen.

Zo begon ik met passief inkomen

Ik ben zelf begonnen met het opbouwen van passief inkomen, omdat ik niet te veel afhankelijk wilde zijn van opdrachten van opdrachtgevers, nadat ik voor mezelf was begonnen. Ook wilde ik weleens op vakantie kunnen gaan zonder dat mijn inkomstenstroom volledig opdroogde en ik bij thuiskomst weer helemaal opnieuw moest beginnen met het werven van klanten.

Een van de eerste manieren die ik gebruikte om passief inkomen te generen was AdSense, het advertentieprogramma van Google voor uitgevers. Dat ‘uitgevers’ moet je trouwens breed zien. Ik begon met één simpele site waaraan ik de advertentiecode van Google toevoegde. Daar verdiende ik in het begin een paar tientjes per maand mee, in de betere maanden.

Later ben ik meerdere websites gaan maken, waarop ik advertenties plaatste. Naarmate de websites populairder werden bij een groter publiek, kon ik ook rechtstreeks adverteerders aantrekken, waarmee ik meer kon verdienen.

Zo bouwde ik mijn inkomstenstroom verder uit

Als je websites hebt met een specifieke publiek en die websites worden goed bezocht, dan wordt het ook interessant om met affiliatemarketing te gaan werken, waarbij je producten of diensten van een ander verkoopt in ruil voor wat commissie. Inmiddels werk ik alweer vele jaren samen met bol.com, het bekende webwinkelbedrijf met het blauwe mannetje Billie. Naar mijn mening hebben ze een van de beste affiliateprogramma’s die er zijn. Ik vertel hier graag wat meer over in een apart blogartikel.

Ik bouwde mijn websites verder uit en probeerde verschillende methoden uit om passief inkomen te genereren. Zo leerde ik dat je door het bieden van goede informatie geld kunt verdienen met kennis. Je hoeft trouwens niet alles zelf te weten, want je kunt ook heel veel gewoon opzoeken op internet.

Een van de grootste succes met passief inkomen bereikte ik met mijn airco-project, waarover je ook meer kunt lezen in een blogartikel op deze website.

Nu help ik jou met het opbouwen van passief inkomen

Voor deze website – Passief Inkomen Gids – heb  ik voor een simpel WordPress-thema gekozen. En eveneens voor een simpele indeling met een aantal statische pagina’s met informatie en een aantal blogartikelen waarin ik je mijn tips aan de hand doe. Ik hoop dat ik je met mijn opgedane kennis uit zo’n 10 jaar ervaring met passief inkomen wat kan leren.

Heb je vragen over het opbouwen van passief inkomen? Stel je vraag dan onder het desbetreffende artikel of neem contact met met op. Ik help je graag met het opbouwen van jouw inkomstenstroom. Mocht je op zoek zijn naar een copywriter, kijk dan eens op mijn bedrijfswebsite: doyoucopy.nl.

Edward Hendriks,
freelance copywriter, auteur en uitgever