Deze methoden voor passief inkomen leveren niet veel (meer) op

Er zijn verschillende methoden om passief inkomen te genereren, maar de ene methode werkt sneller en beter dan de andere. Als je ongeduldig bent is het misschien beter om de methoden uit het lijstje hieronder te vermijden. Je bent gewaarschuwd!

1. Een YouTube-kanaal beginnen

Recentelijk heeft YouTube de drempel verhoogt om geld te kunnen verdienen met je kanaal. Je moet nu minimaal 1.000 abonnees hebben en die moeten in 12 maanden tijd minimaal 4.000 uur van jouw filmpjes bekijken. En dan nog verdien je met deze aantallen bijna niks met je filmpjes. Nee, je hebt honderdduizenden views nodig voordat YouTube écht interessant wordt als kanaal om passieve geldstromen mee te genereren. Tenzij je écht een top-idee voor een YouTube-kanaal hebt, zou ik er niet zo snel mee beginnen (als bron voor passief inkomen).

2. Rente opstrijken van je spaarrekening

De gemiddelde rente bedraagt nu zo’n 0,05%. Daarmee verlies je dus geld, als je de inflatie meetelt. Passief inkomen genereren is dus niet echt een optie, ook al heb je veel spaargeld. Hoe anders was de tijd zo’n 10 jaar geleden met een spaarrente van wel 5%! Als je met geld geld wilt verdienen zul je dus iets meer risico moeten nemen en moeten beleggen. Of je investeert je geld op een andere manier, bijvoorbeeld in virtueel vastgoed.

3. Vertrouw niet op één geldstroom

Wat je ook niet moet doen als je aan de slag gaat met passief inkomen, is vertrouwen op één geldstroom. Dus alleen maar inzetten op advertenties of alleen maar op affiliatemarketing. Probeer je inkomstenbronnen uit passief inkomen zo veel mogelijk te spreiden en je vergroot je kansen op succes aanzienlijk. Daarom kan een geldstroom uit een aantal bronnen die afzonderlijk niet veel opleveren, toch interessant zijn. Staar je dus ook weer niet te veel blind op dingen die je niet zou moeten doen.

4. E-mails lezen en enquêtes doen

Passief waren deze inkomstenbronnen toch al nooit. En hoeveel e-mails moest je eigenlijk wel niet lezen en hoeveel enquêtes moest je niet doen? Steek hier alsjeblieft niet je tijd in, ook al zie je het als een laagdrempelige vorm van thuiswerk. Er zijn echt betere manieren waarmee je veel meer geld kunt verdienen.

5. Een boek uitgeven

Het kost je heel veel tijd om een boek te schrijven en het uit te geven. Geloof me, ik heb het gedaan. Ik heb 3 boeken via een reguliere uitgever uitgegeven en ik heb er misschien een paar honderd euro mee verdiend. Als het je idee is om hier snel een passief inkomen mee opbouwen, doe dit dan maar niet. Hoewel, als je écht een top-idee hebt voor een non-fictieboek dan moet je het ook weer niet laten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *