Bronnen

Op deze pagina heb ik een aantal belangrijke bronnen verzameld voor als je serieus aan de slag wilt met het opbouwen van passief inkomen. Deze bronnen gebruik is zelf ook of ik heb ze in het verleden gebruikt. Als je de tools of boeken via een link hieronder aanvraagt of bestelt, verdien ik daar in sommige gevallen een klein beetje commissie (en dus passief inkomen!) mee. Zo helpen we elkaar. Alvast bedankt.

AdSense

AdSense is een geweldig advertentieprogramma om mee te beginnen als je op zoek bent naar passieve geldstromen. Zorg er allereerst voor dat je een goede website met nuttige content opbouwt. Het moet er allemaal niet te veel uitzien als work in progress, anders krijg je geen goedkeuring voor je aanmelding. Natuurlijk zul je bij weinig bezoekers nog niet veel verdienen met AdSense. Honderden euro’s verdien je er pas mee met tienduizenden bezoekers. Maar je moet ergens beginnen en dan is het advertentieprogramma van Google voor uitgevers zeker een goede start. Google is een nette betaler. Als je boven de € 70 per maand zit word je de maand erop netjes uitbetaald.

Meld je aan voor AdSense

Partnerprogramma bol.com

Iedereen kent bol.com en iedereen bestelt er weleens wat. Daarom is het extra aantrekkelijk partner te zijn van deze grote webwinkel. Voor elke klik op een link vanaf jouw website naar bol.com krijg je bij eenkoop een commissie die tot 8% van de nettoverkoopprijs op kan lopen. De cookieduur bedraagt 6 dagen. Dat betekent je voor iemand die vandaag via jouw website naar bol.com doorklikt maar pas over 5 dagen een bestelling doet (zonder weer op jouw website te komen) nog een commissie kunt krijgen. Tenzij degene op een later moment de aankoop via een andere partner van bol.com doet.

Je zult dan ook zien dat je behalve producten die gerelateerd zijn ook jouw website ook heel andere producten in je overzicht ziet waarover je een commissie krijgt. In principe maakt het niet uit wat iemand koopt, als ze dat maar via een link naar bol.com op jouw website doen. Het meeste verdien je natuurlijk met commissie over dure producten. Bol.com werkt bij mij het beste op mijn website over airconditioners.

Bol.com heb ik in dit lijstje opgenomen omdat het een betrouwbare partner is om mee samen te werken. Je krijgt antwoord op je vragen en ze betalen jouw commissie maandelijks netjes uit.

Meld je aan voor het partnerprogramma van bol.com

TradeTracker

Wil je affiliatemarketing grootser gaan aanpakken, dan kom je uit bij gespecialiseerd affiliatemarketingbedrijven zoals TradeTracker. TradeTracker is een tussenpersoon tussen jou en een groot aantal bedrijven. Uiteraard strijken ze hiervoor een deel van jouw commissie op, maar ze nemen je ook veel werk uit handen. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken op TradeTracker.com en je aan te melden voor de campagnes van bedrijven die het beste bij jouw website of blog passen.

Als je voor de desbetreffende campagne wordt goedgekeurd, dan kun je beginnen met het promoten van de producten of diensten van dat bedrijf. Bij TradeTracker zitten bijvoorbeeld veel reisorganisaties en autoverhuurders aangesloten. Als bij zulke bedrijven iets wordt besteld, dan gaat het vaak om duizenden euro’s. Hiervan kun jij enkele procenten commissie krijgen. Dat is vaak direct een veel hoger bedrag dan je bij aankopen in de webshop van bol.com krijgt. Ook is de cookieduur vaak langer, zodat je ook nog een commissie krijgt als iemand later in de maand alsnog die dure reis boekt.

Bij TradeTracker zijn meer partijen betrokken, dus het duurt allemaal wat langer voordat verkopen via jouw site worden goedgekeurd. Ook worden er om soms onverklaarbare redenen sales afgekeurd, waaraan je weinig kunt doen. Maar al met al is ook TradeTracker een nette betaler. Komt jouw affiliatewebsite eenmaal op stoom, dan kun je maandelijks een bedrag aan commissie op jouw rekening verwachten.

Meld je aan als uitgever op TradeTracker

KWFinder.com

Ik ben heel tevreden over de dienst van KWFinder. Met deze software vind je heel gemakkelijk zoekwoorden met een aantrekkelijk volume en een lage concurrentie, zodat je de juiste artikelen kunt schrijven om je concurrentie te verslaan. Behalve een tool om long-tail zoekwoorden te vinden, biedt dit pakket ook een tool om je posities in de zoekmachine te bekijken, een tool om backlinks te vinden en een tool om jouw score op bepaalde zoekwoorden bij te houden. Zo kun je het kunstje afkijken bij je concurrent en weet je precies of je goed bezig bent. Het mooie is dat KWFinder van het bedrijf Mangools al deze diensten in één overzichtelijk pakket combineert, wat je veel tijd scheelt. KWFinder is bovendien veel goedkoper dan concurrerende pakketten. De kosten heb je er al met een paar blogartikelen uit.

Abonneer je op de dienst van KWFinder

Meer bronnen over passief inkomen verdienen?

De bovenstaande bronnen vul ik de komende tijd nog verder aan. Mis je nog belangrijke tools of bronnen in dit lijstje? Aarzel dan niet om ze aan mij door te geven.